Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

30 iunie 2016

Cvasimilitudini II.56 [Ripped socks]

Screenshot from Room at the Top (dir. Jack Clayton/1959)

Screenshot from Upstream Color (dir. Shane Carruth/2013)

Deşi nu-s rupţi sau peticiţi, aş adăuga aici şi ciorapii uzi purtaţi cu demnitate de Oscar Isaac în Inside Llewyn Davis. Pentru că nu ştiu dacă voi ştiţi, dar îţi trebuie o anume graţie interioară pentru a umbla cu şosete ude ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. V-o spune unul care pune preţ pe astfel de detalii şi care, dacă ar fi HR-ist (thanks God he's not!), i-ar pune să se descalţe pe cei care ar veni la interviuri. Şi nu pentru a-i umili, ci pentru a le testa personalitatea.

Screenshot from Inside Llewyn Davis (dir. Joel & Ethan Coen/2013)
Şi iar nu ştiu dacă vă amintiţi contextul în care Isaac, din postura de folkist ratat, ajunge în situaţia asta. Vă spun că am simţit frigul şi zloata prin care umblă, căutând iluzoria glorie, până în măduva oaselor. Şi că n-aş fi avut nici o jenă să procedez exact ca el în clipa în care aş fi ajuns într-un loc cât de cât încălzit. Pentru că, încă o dată o spun: îţi trebuie o anume graţie interioară pentru a umbla cu şosete ude ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat.