Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

09 aprilie 2017

"Four is what...?" (88) [Eye of the Beholder/1999]

Remake al mult mai titratului Mortelle randonnée de Claude Miller. Un noir din 1983. Cu Michel Serrault și Isabelle Adjani în rolurile principale. Bazat pe romanul lui Marc Behm al cărui titlu a fost preluat ca atare în versiunea anglofonă.

Remake ce se vrea foarte haute couture, departe și în același timp aproape de original. În mare parte îi iese. Totuși, nu multă lume a înțeles subtilitățile și intertextualitățile lui Stephan Elliott. De-asta a și ajuns la coș. Coșul cu dvd-uri la preț redus. Producători tâmpiți. Nu fiți ca ei. Dacă ajungeți să-l vedeți, apreciați-l pentru ce e, nu pentru ce ar fi trebuit sau ar fi vrut alții să fie. Asta e o tâmpenie.

Elliott, un tip inteligent fără doar și poate, și-l face pe Henry Miller tovarăș de drum de la bun început. Aia e grila de lectură. Închide cu o dedicație pentru câțiva cineaști ce se regăsesc și nu prea în melanjul de referințe și citate pe care-l orchestrează. De Palma, de pildă, nu e. Deși e. 

Are și muzici mișto: Caroline Lavelle (ex-Massive Attack) și Chrissie Hynde (The Pretenders). Speaking of ladies: k.d. lang doar joacă, n-are și alte atribuții.