Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

04 august 2007

Geri's Game

M-a intrebat cineva zilele trecute care e cea mai mare dorinta a mea si am raspuns asa: "Sa nu ajung la 80 de ani". Daca gandesc mai aplicat, nici 70 sau 60 nu sunt tinte dezirabile. As vrea ca oamenii, unii dintre ei, sa isi aminteasca de mine "young and proud" si nu din postura de batranel sonat care-si livreaza iluzii in parc privind prostit la trenul superior si trenul inferior al viitoarelor generatii de lolite, aparent tot mai disponibile. Cu atat mai putin imi doresc soarta personajului din filmuletul postat dedesubt, inspirat, se pare, dintr-o nuvela de Zweig ("Chess Story").



Dincolo de frenezia galagioasa, burlesca aproape, ce pune stapanire pe Geri, raman culorile otravit-pastelate ale unui parc pustiu in mijloc de toamna si, dupa ultimul cadru, o tristete apasatoare ca o piatra tombala. What's next? Ne spune Adamo: "Tombe la neige/Tout est blanc de désespoir/Triste certitude/Le froid et l'absence/Cet odieux silence/Blanche solitude".

5 comentarii:

Anonim spunea...

Noroc ca nu te mai poate auzi bunica mea, ca-ntre timp a murit. Dar la 102 ani era activa si vivace cum nu sunt multi la pensionare. Se certa pe politica cu fetele ei, adica matusele mele. A zacut mai putin de o saptamana si a uschit-o dintre noi. A spus doar: "-Eu plec!" si s-a tinut de cuvant. Demna si cu un suras in coltul buzelor ca intotdeauna.
Chiar esti sigura ca nu vrei sa apuci "matusalemica" varsta de... 70 de ani?...

Anonim spunea...

Am vazut acum vreo 3 ani filmuletul acesta. De exceptie!
Pledezi pentru un sfarsit usor, fara batranete chinuitoare? Nu toti il meritam...

Anonim spunea...

@mitica:

absolut si implacabil sigur nu vreau sa apuc varsta de 70. nu are ce surprize placute sa imi rezerve :)

@ kolonelul voiculescu:

stiu ca nu toti il meritam, dar ca in handbal, putem forta in atac sa obtinem un 7 metri izbavitor :) evident, trebuie sa mai vrea si (liberul) arbitru'...

Anonim spunea...

trist... dar pana la urma nu e toata viatza mai mult sau mai putin asa? faptele sunt fapte, dar viziunea asupra lor este atat de diferita de la om la om...
de fapt, de ce ne e mai frica... de batranete sau de singuratate?!

Anonim spunea...

@liuba04:

nu mi-e frica nici de una, nici de alta, ci de vesnicia lor :)

evident, nu e cel mai stralucitor sau la obiect raspuns pe care il puteam da, insa chiar si prin aceasta "glumita" I made my point!