Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

14 mai 2022

Redforzi [May's Marathon: Day 14]

Întâmplarea, doar ea, nimic altceva, face ca, exact în aceeași perioadă, pe (micile) ecrane să poată fi spotuită o personalitate iconică din istoria filmului în două ipostaze: o dată în The Offer, exercițiu hagiografic pus în scenă de Paramount+ cu ocazia a 60 de ani de la lansarea The Godfather, apoi în Gaslit (despre care am tot vorbit). Chiar și perioada de referință e cam aceeași: deceniul 7 din secolul trecut. 

Prezentată din perspectiva lui Al Ruddy (Miles Teller), producătorul care a avut parte de clash-uri inclusiv cu mafia până să-și vadă proiectul realizat, narațiunea din The Offer se întinde pe 10 episoade. Primul este rezervat prezentărilor: sunt Al Ruddy și vreau să fiu producător la Hollywood, chiar dacă experiența mi-este egală cu zero. Compensată de entuziasm și tenacitate, calități care-l fac eligibil pentru sarcini imposibile duse la bun sfârșit, dorința lui prinde contur. 

Una din aceste misiuni este... și așa ajungem la omul nostru, Robert Redford, căci la el mă refeream mai sus. La vremea aia, filma Butch Cassidy and Sundance Kid și era la cuțite cu Paramount, iar treaba lui Ruddy era să-l readucă în barca din care a plecat cu scandal. Îl vedeți mai jos pe Redford (as himself, vorba aia), interpretat de Billy Magnussen

Iar aici îl vedeți pe Stephen Todt în Gaslit, în rolul lui Bob Woodward, ori noi știm că e un singur Bob Woodward în cinema: cel jucat de Redford în All the President's Men (al doilea screencap din colaj). 


Alt element comun în afară de RR: ambele seriale sunt, în esență, making of-uri, istorie și istorisiri narate din unghiuri mai puțin cunoscute.