Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

31 mai 2007

Si intuneric bezna se facu...

Cristian Mungiu si echipa de la "432" au sustinut azi o conferinta de presa. Trec peste locatia si decorul absolut nefericite din cauza carora a.l.s. era vadit disconfortat (un fel de sala de camin cultural un pic mai rasarita, cu scena aferenta cu tot, o masa de prezidiu acoperita cu un pres maroniu la care ei erau insirati ca la plenara partidului socialist condus de verdet, in spatele lor o cortina masiva de aceeasi culoare deprimanta, sonorizare varza) si consemnez raspunsul lui Cristian Mungiu in legatura cu acuzatiile lui Dan Mihu:

"Traim intr-o tara in care fiecare poate sa spuna ce vrea", a declarat Mungiu si a explicat ca regreta faptul ca nu a putut sa organizeze o vizionare de presa in Romania inaintea festivalului de la Cannes. In opinia sa, filmul trebuie intai vizionat si apoi se va vedea daca discutia mai are rost. "Atmosfera a fost mult mai placuta pentru noi la Cannes decat cand am ajuns in Romania", a spus regizorul, care a facut referire la scenaristul Dan Mihu care-l acuza ca s-a inspirat dintr-un scenariu al sau, castigator la un concurs HBO din 2006. Din juriu a facut parte si Mungiu.

In postul meu anterior o sa gasiti aceeasi idee: fabulosul, pitorescul si fascinantul popor roman si ale sale sanatoase apucaturi. Daca-i pe-asa, draga domnule Mungiu, si respectandu-va indeaproape logica, aflati ca la fel de bine se poate spune ca fiecare poate face ce vrea, inclusiv sa se inspire (sau sa fure) din avutul (intelectual sau nu) al altuia si sa afirme apoi ce doreste. De ce nu, chiar ca ideea ii apartine in exclusivitate?! Ca doar suntem in Romania. Bref: vorbele domnului Mungiu nu mi se par un argument valid, dar sunt de acord cu a doua afirmatie. O sa vad filmul si dupa aceea voi comenta. Daca mai am ce...

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ba, le-a "comentat", pasager, cateva zile mai tarziu.