Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

06 martie 2016

„When the chimes end...” (we have a brand new song)

Într-un fel sau altul, piesa asta (Dj Volkan feat. Merih Gurluk - Istanbul) şi-ar găsi cumva locul într-o enciclopedie nescrisă a melodiilor pop-rock-dance-whatever care n-ar fi existat fără coloane sonore şi replici din filme folosite pe post de sampling-uri.


De pornit, se porneşte de la această secvenţă aproape de finalul unui cult al western-urilor spaghetti (şi nu numai): For A Few Dollars More (Leone/1965). Din care se ia replica lui El Indio (Gian Maria Volontè), dar nu integral (ce se taie, nu se fluieră, nu?), şi mai ales adictiva compoziţie scrisă de Morricone, genial ca întotdeauna. Din zone extracinefile e împrumutat şi pasajul oriental la saxofon care ambientează noul produs şi gata, am ajuns aici:


Everything is a remix, right?

Nu vă condamn dacă nu vă place, deşi nu e aşa de groaznică pe cum ar părea. Dar na, poate aveţi alte gusturi, caz în care ce ziceţi de asta?