Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

25 iulie 2012

How to's (1)

Pe principiul „o nouă zi, un nou film tare”, aşa cum suna un slogan al unui post tv de filme, lansez o nouă rubrică dedicată celor care doreau să afle tot soiul de lucruri mai mult sau mai puţin complicate, dar nu ştiau unde să întrebe (sau nu aveau curaj să întrebe). Pentru cine îşi aduce aminte, am mai avut astfel de posturi, două mai exact, publicate într-o formă nesistematizată: Cum să refuzi elegant un cadou şi Cum să refuzi elegant o femeie). Le-aş putea numi chiar episoade pilot care, tocmai fiindcă au avut oareşece succes, merită continuate la scară mai mare. În concluzie, cu o ritmicitate probabil săptămânală, dar nu musai în fiecare zi de miercuri, voi publica un mic manual de self help compus din sfaturi, exemple de bune practici sau ponturi găsite prin filme.

Precizez doar ca să mă aflu în treabă: How to's este un produs original cinesseur. Mai departe e simplu (pentru unii).

În episodul de azi, cum să faci pe cineva praf într-o recenzie (cursul foarte scurt).

Screenshot from Singles (dir. Cameron Crowe/1992)

La momentul ăla, Cameron Crowe încă era un almost famous maverick, Cliff Poncier din film era Matt Dillon, Matt Dillon era un exponent de vază al generaţiei X, Bridget Fonda, titulara rolului principal în Singles, o tânără speranţă ce avea să se piardă pe traseu, iar eu, eu oare ce făceam? Prostii, ca de obicei. Citeam Salinger în loc de Fraţii Jderi.