Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

20 martie 2013

Sixto Rodriguez: „I was doing demolition yesterday. I'm renovating my home”!


Fiindcă tot va fi proiectat la B-EST IFF (15-21 aprilie), Q & A-ul de mai sus făcut de Time cu Sixto Rodriguez devine material (bio)bibliografic obligatoriu. Cine e Sixto Rodriguez? Un muzician din Detroit, complet necunoscut în State (a scos, pe la sfârşitul anilor '60, două albume care nu s-au vândut), trăitor din veniturile aduse de firma sa de demolări, dar idol şi legendă în... Africa de Sud (fără ca el să aibă habar de asta până prin '98!). Povestea lui, la limita incredibilului, a fost transformată în documentar - Searching for Sugar Man - de Malik Bendjelloul, un tip care a crescut cu melodiile sale. Succesul a fost imens, filmul primind la Sundance, Premiul Publicului şi Premiul Special al Juriului, plus alte 20 de distincţii în diverse festivaluri sau gale, totul culminând cu premiul pentru Cel mai bun documentar de lungmetraj la  BAFTA şi Oscarurile din acest an . Nu trebuie ratat! Sub nici o formă.

P.S.: Aşa, ca fapt divers (invers?), omul a candidat de vreo opt ori la Primăria Detroitului (pentru diverse funcţii, inclusiv primar), oraş aflat actualmente în faliment!