Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

14 ianuarie 2010

"Omul care pune imaginile laolaltă" (scurtmetraj de Junot Diaz)

"În Santo Domingo, două sau trei cinematografe își împart aceleași role pentru un film, astfel că atunci cînd primul cinematograf termină cu prima rolă, cei de acolo i-o încredințează lui Max, iar el gonește ca nebunul ca să ajungă la cel de-al doilea cinematograf și apoi se întoarce, așteaptă, ia a doua rolă, și așa mai departe. Dacă e reținut sau e implicat în vreun accident, prima rolă se va sfîrși și nu va mai exista o a doua rolă, iar oamenii din sală vor arunca cu sticle. Pînă acum a fost binecuvîntat, îmi spune el, și sărută medalionul cu Sfîntul Miguel. Datorită mie, se fălește el, un film devine trei. Eu sînt omul care pune imaginile laolaltă.
(...)
Ceea ce s-a întîmplat a fost că într-o zi a calculat greșit - din cauza inimii frînte, sînt sigură - și a sfîrșit-o strivit între un autobuz care mergea la Cibao și altul care mergea la Bani. Capul i-a fost sfărîmat într-un milion de bucățele; filmul s-a rostogolit derulîndu-se de-a lungul întregii străzi". (fragmente din Scurta și minunată viață a lui Oscar Wao de Junot Diaz/ Premiul Pulitzer 2008)