Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

05 mai 2013

„He is risen!”


Jesus of Nazareth, celebrissimul & impozantul biopic gândit şi realizat de Franco Zeffirelli în 1977, a eclipsat aproape complet celelalte filme despre viaţa lui Isus, dar asta nu înseamnă că lucrurile trebuie lăsate încremenite într-o inerţie augmentată an de an de felurite posturi de televiziune (fără viziune).

De exemplu, imaginile pe care vi le propun în acest micro-post sunt din King of Kings, un film pe aceeaşi temă în care rolul lui Isus i-a fost încredinţat lui Jeffrey Hunter. Care nu e nimic mai prejos decât Robert Powell, deşi e cel mai tânăr actor distribuit într-o astfel de ipostază (fidelă textului biblic). Din păcate, despre Hunter sau varianta lui de Isus Hristos se vorbeşte mult prea puţin. Poate şi fiindcă a murit în 1969, la 8 ani după terminarea acestui film (1961) regizat de clasicul şi extravagantul Nicholas Ray.


Din punctul meu de vedere, King of Kings e un film care merită să fie văzut şi cunoscut, în primul rând pentru că e bine să avem şi alţi termeni de comparaţie on topic, iar în al doilea pentru că reuşeşte a fi maiestuos fără a fi kitsch sau gongoric. Ah, să nu uit: narator e Orson Welles, iar textul pe care-l citeşte e scris de Ray Bradbury