Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

24 mai 2013

RE: Cannes 66: A Kind Reminder

Azi, mâine se decernează premiile pe Croazetă şi nu se face să ne ia prin surprindere. Pentru a nu avea vorbe la proces şi discuţii futile după, vă reamintesc pronosticurile făcute înainte de începerea festivalului (vizează o parte din palmaresul actualei ediţii). Le menţin şi acum chiar dacă, între timp, sita a cernut, iar various pundits au întocmit cu acribie fişe clinice din care răzbat alte potenţiale rezultate. Să le fie de bine!

Între timp, a fost anunţat palmaresul Semaine de la Critique! Grand Prix Nespresso a fost acordat filmului italian Salvo, realizat de cuplul regizoral Fabio Grassadonia & Antonio Piazza, din portofoliul căruia am avut ocazia să văd, în competiţia BIEFF de anul trecut, tuşantul şi elegiacul scurtmetraj Rita. Al cărui nucleu epic, previzibil sau nu, a fost expandat în acest Salvo, recompensat, iată, de un juriu condus de portughezul Miguel Gomes şi care i-a mai avut în componenţă pe Dennis Lim, Alin Tasciyan, Alex Vicente & Neil Young.