Hello, stranger...

Hello, stranger...

This is a private blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

15 noiembrie 2009

Farmecul discret al îndoielii

Doubt/(dir. John Patrick Shanley/2008)

Father Flynn (Philip Seymour Hoffman): Now, I can look at your face and know your philosophy. It's kindness. (...) There are people who go after your humanity, Sister, that tell you that the light in your heart is weakness. Don't believe it. It's an old tactic of cruel people to kill kindness in the name of virtue. There's nothing wrong with love.

Amy Adams a fost perfect distribuită în rolul călugăriței naive și bune la suflet, având de departe și cea mai uman-nuanțată interpretare.

7 comentarii:

Adina Chițu spunea...

Si eu am sperat ca Amy Adams sa ia Oscarul...a jucat impecabil.

als spunea...

... adica sa nu-l fi luat penelope?!?! dupa ce au shuntat-o pt 'volver'??

NO way! :)

cinesseur spunea...

@als: exactly! spun asta deşi sunt un fel de admirator sălbatic al ei: Penelope trebuia sa-l fi luat pentru "Volver"! nu prea mă încântă compensaţiile...

pantacruel spunea...

in 'doubt' prea au intrat cu totii diabolic de bine in rol! a fost un film deranjant de frumos interpretat si poate tocmai de aceea :)
dar cum nici oscarul nu mai e ce-a fost (odat'), nu-i bai...

Anonim spunea...

@sunt mewsetta
vazut si la mine 'indoiala'...film cu final ambiguu ca alea ale lui kubrick-desi nicio legatura-eu nu m-am omorat dupa el, negresa, pardon, afro-americana parca a fost buna dar nu extraordinara( am vazut colorate mai bune), streep...cat a putut...si tot mai poate...e , cum ar spune americanii'ridicol de buna si de streep'( ridicol de bun seamana cu amar de dulce)si fatuca roscata , amy, calugarita care fac pariu ca visa zburatori sau ceva asemanator, hm, supraevaluata.interesant film, dar prea sec. actorii aia meritau niste roluri mai consistente, filmul merita si el o intriga. eu de ce ma bag in seama? cu simpatie...

cinesseur spunea...

@mewsette: Amy Adams supraevaluată aici? u're kidding me... cât despre film, e intens teatralizat, cum nu mai știu cine zicea. J.P. Shanley did his best, dar nu i-a "eșit" prea mult. oricum, pentru mine "Doubt" e un film touchy!

Anonim spunea...

@ soy miusetta
da, aveti dreptate, am vazut 'julie& julia' ,tot cu meryl& amy.ati vazut? eu pe amy o vad f bine, mai precis, mi-ar placea s-o vad, in roluri negative , nu de fata buna, (calugarita, bucatareasa , de-astea). n-o pun in valore, parol, nasucul obraznic, parul ca focul, zambetul cu subinteles,etc.