Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

26 martie 2012

Cinecultura: festival de film la Timişoara

Selecţia filmelor care vor fi proiectate în perioada 26-30 martie în Aula Magna a UVT şi la Galeria Mansardă a Facultăţii de Arte şi Design aparţine lectorilor străini ai universităţilor timişorene: un om, o ţară, un film. Şi, indirect, viziunea despre propria-i ţară pe care acest om doreşte s-o transmită celor printre care conjunctural/circumstanţial trăieşte. E o idee cel puţin originală care a prins, dovadă că festivalul a ajuns deja la a III-a ediţie. În consecinţă, cred că un lucru pe care şi-l doresc organizatorii e ca numărul ţărilor din care provin aceşti profesori să crească. Asta ar atrage automat o arie de selecţie mai largă, recte diversificată. Nu că acum ar fi penurie, ba dimpotrivă: 11 pelicule more or less celebre îşi aşteaptă publicul în cele 4 zile de program! Intrarea este liberă.

În afară de producţiile germană şi austriacă, ambele subtitrate în limba română, celelalte sunt subtitrate în limba engleză.

My picks:

El laberinto del fauno (dir. Guillermo del Toro/Spania/2006)
Central do Brasil (dir. Walter Salles/Brazilia/1998)
Die Fälscher (dir. Stefan Ruzowitzky/Germania/2006)
Offside (dir. Jafar Panahi/Iran/2006)

Detalii suplimentare: www.cinecultura.ro