Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

16 august 2009

... și o după-amiază fierbinte de august

Se știe: one (short) leads to another. Mai exact, la unul dintre preferatele mele de pe Chacun son Cinema: I travelled 9000 km to give it to you. Pornind de la această replică din Alphaville, care de altfel, este proiectat în off, Wong Kar Wai șlefuiește o bijuterie, o metaforă senzuală, insurgent-erotică, demnă de introdus în orice antologie de gen la sfârșitul acestui deceniu.



Pentru că de-a scurtul filmului apar câteva inserturi ideogramate (dialogul în franceză dintre Anna Karina și Eddie Constantine nu cred că o să vă pună probleme), vă ofer, în ordinea în care se succed pe ecran, echivalentul lor în engleză:

1. The year I met her
2. I felt an unusual desire, recurring, strong, and citric
3. Forever
4. It was a hot summer afternoon in August

Parcurse așa n-au cine știe ce logică. Ideea e să le suprapuneți mental secvenței în care le vedeți.

Jumătăți de fețe, jumătăți de portocală, jumătăți de gesturi, dar nu jumătăți de măsură. Cinema total. Și Bach.

5 comentarii:

pantacruel spunea...

ca bine le mai zici! :) vad ca te-ai aprins si dumneata dupa 'chacun son cinema' la fel cum am facut-o si eu in iarna, cand am postat zile intregi doar pe acest subiect.

preferatul meu cred ca ramane lelouch-ul. sa-mi zici daca iti place :)

http://www.trilulilu.ro/pantacruel22/281bc0fc284e00

cinesseur spunea...

forța pantacruelică de reacție rapidă :) well, I'm impressed! dacă blogul ăsta era unul din alea celebre, cu mulți postaci (ce bine că nu e!), ai fi scris doar atât: primul :)))

btw, e un fel de boală asta - să scrii primul comentariu în care spui doar atât: oau, primul! de parcă ai fi călcat pe Marte. n-am s-o înțeleg niciodată.

segmentul lui lelouch (dacă era român îl chema leluș și adjectivul derivat era lelușian) e undeva în primele mele 5 pe CsC. cu toate acestea, am să mă opresc aici cu seria asta. mâine nu știu ce voi aborda, dacă voi aborda ceva mâine, cert e că m-am oprit!

pantacruel spunea...

pacat :)

verbiaj. spunea...

al doilea! misto si lelusu, misto si wongusu. portocalele emana aici multi feromoni, la fel ca pe celalalt blog al gazdei de fata.

cinesseur spunea...

wongeanu era și mai nimerit :))

având în vedere că pantacruel nu a zis "primul", iar tu ai zis "al doilea", rezultă că tu ai zis primul, deci ești primul. corect?