Hello, stranger...

Hello, stranger...

This is a private blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

duminică, 17 august 2014

"Four is what...?" (52) [A Guide To Recognizing Your Saints]


Din categoria acelor filme cu incongruent parfum nostalgic care evocă „şcoala vieţii” în cartierele rău famate din suburbiile americane. Amestec de violenţă extremă, naivitate, iubiri adolescentine, prieteşuguri şi trădări, tensiuni rasiale, toate pe un fond muzical şaptezecist perfect asortat cu dramele mici şi mari ale protagoniştilor (depănate în flashback).  

Robert Downey Jr., impresionant în rolul scriitorului matur care-şi aminteşte o tinereţe agitată (perioadă în care este interpretat de Shia LaBoeuf), întreruptă brusc odată cu fuga de-acasă. Gest pe care tatăl său, imigrant simplu la a doua generaţie (cu principii de viaţă şi mai simple), nu-i dispus să-l ierte sub nici o formă. El avea alte planuri pentru fi-su! Trecut true colors versus prezent gri într-o adaptare relaxată a unui roman autobiografic (autor, scenarist, regizor: Dito Montiel). Film premiat la Sundance în 2006. Pe bună dreptate.


Iar dacă vă întrebaţi ce ascultă domnul ăsta, atunci aflaţi că despre asta este vorba... Are şi o teorie legată de ea, dar mă tem că e nevoie să aflaţi direct de la el.