Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

21 aprilie 2021

Director cameos in films of others (XI) [Day 21]


Ce avem noi în imagine este Steven Spielberg în The Blues Brothers, film al prietenului său (la acea dată) John Landis. Era un favor întors, Landis apărând cu un an în urmă în 1941

Prin acea dată înțeleg 1980, fiindcă după accidentul de pe platourile de filmare la Twilight Zone: The Movie, unde amândoi erau producători, accident soldat cu moartea a trei actori (între care și Vic Morrow), cei doi nu și-au mai vorbit. 

În ancheta ce a urmat, avocatul lui Landis l-a băgat aiurea la înaintare, spunând că la momentul nenorocirii Spielberg era în zonă, dovedindu-se apoi că, de fapt, nu era. Însă acea declarație i-a adus citarea în proces ca martor. Nu a onorat fizic înfățișările, l-au reprezentat avocații, el fiind plecat prin lume cu Indiana Jones... și mai apoi Empire of the Sun. A fost o formă legală de a se eschiva care i-a mai atras o tură de hate din partea lui Landis (achitat, finalmente, în 1987). Numai că de amiciția lor se alesese praful.

P.S.: Un alt cameo spielbiergian am spotuit aici.