Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

10 mai 2009

Godard (re)clădește „Socialisme"-ul în tăcere

[aici ar fi trebuit să fie un trailer, din păcate linkul unde domicilia a fost dezactivat]

Le silence est d'or, spune un puști la un moment dat și vorbele lui au mai multă logică decât am putea crede. Nu de alta, dar e multă tăcere în jurul Socialisme-ului pe care-l (re)fundamentează doctrinar, în curând octogenarul, J-L Godard. Nu se știu prea multe despre acest film, în afară de faptul că se face și că, după unele zvonuri, ar fi ultimul (deși nu știu cât de mult preț se poate pune pe această retragere/renunțare, dacă ne gândim că Manoel de Oliveira a trecut de 100 și continuă să scrie & să filmeze). Există, totuși, o certitudine, de fapt două: 1. pe 8 mai a ieșit trailerul, godardian par excellence (îl găsiția mai sus, probabil în premieră pentru... România!) și 2. secvențele inserate sunt trase în HD (și arată trăsnet).

9 comentarii:

Anonim spunea...

uau. i can hardly wait ;)

Anonim spunea...

Da cu Sergiu Nicolaescu ce ai?
Ie cel mai bun!
IR

djerzinski spunea...

nu știu de unde ai dedus că aș avea ceva cu el :))) l-am evitat cu obstinație tocmai pentru că-i (re)cunosc valoarea.

Chambord spunea...

Arata coplesitor trailerul. Mai ales ca imi pierdusem orice speranta sa mai vad vreun semn de viata (film) de la JLG ... si there it is ! Urasc tradarea (socialismul) dar iubesc pe tradator (Godard) :) Mi-ai facut o bucurie cu vestea asta. Multumim din inima Partidului ! Cum care ? PCR. Partidul Cinesseur Roman.

@off: de ce nu scrii macar din cand in cand si pe cinemagia (forum) ? Publici in vreo revista ? Mi-ar placea sa-ti citesc articolele.

djerzinski spunea...

@Chambord: mulțumesc frumos pentru comentariul mai mult decât flatant. mi-a plăcut nespus sintagma "Partidul Cinesseur Român". eu zic s-o ]nregistrezi repede, că altfel o înregistrez eu :)))

pe cinemagia nu comentez că nu am ce. discuțiile de acolo au un nivel care mă depășește ;) prin reviste nu mi-a propus nimeni să public, de altfel nici nu știu dacă m-aș califica fiindcă am o mare problemă cu scrisul la normă sau la deadline.

keep coming back :)

Anonim spunea...

... si eu care credeam k tot tu esti si chambord ;))

(tot eu)*
*cind e 'anonim' = als

ps salutari din cannes

djerzinski spunea...

deci nu sunt nici chambord :)))

egalitatea aceea "anonim = als" mi-e clară. cel puţin pe blogul ăsta... ;)

eu ajung zilele astea în Sibiu, aşa că la momentul potrivit te voi saluta de-acolo!

Chambord spunea...

Deci confirm: djerzinski nu e Eu :P. Si eu va salut pe toti, din Brasov (on a work trip), desi sunt 'based in' Bacau :) Dar toate drumurile duc la Cannes, de maine, asa ca ALS are asul. Stie cineva daca se transmite deschiderea pe TVR Cultural, ca anul trecut ?

@djerzi: sunt si discutii/useri interesante pe cinemagia dar ai si tu dreptate: mai bine sa-ti focusezi timpul liber si energia scriind un blog fain decat sa risti sa le consumi in certuri inutile. Oricum ar trebui sa treci macar din cand in cand si pe acolo. In privinta publicatului, ai la CV recomandarea lui ALS din Dilema Veche. Nu e putin lucru. Cine stie poate intr-o zi ... :) Pana atunci sper sa ai cat mai multi vizitatori, poate scoti ceva din reclame pe site. Fingers crossed.

I'll come back gladly.

djerzinski spunea...

@chambord: eu unul nu ştiu dacă se va da pe TVRC deschiderea (aş putea să mă uit pe site-ul lor, poate mai târziu).

nu neg valoarea unora de-acolo şi valabilitatea opiniilor pe care le emit/susţin. din păcate, am avut experienţe nefaste cu formurile (nu pe cinemagia), prin urmare nu doresc a le repeta. mai intru din când în când de fun, dar cam atât. prefer să scriu aici, poate şi fiindcă eu stabilesc regulile :)

da, ALS mi-a făcut mult PR şi o să-i tot mulţumesc pe chestia asta, aşa şi cum ţie ţin să-ţi mulţumesc pentru link-ul postat pe cinemagia. it was s very kind of u, thanks a bunch! u're welcome here anytime!