Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

23 mai 2009

O premieră românească pe HBO și pariul meu pentru Palme d'Or

"Pescuit sportiv este povestea unui cuplu de amanţi care vrea să petreacă o după-amiază intimă în pădure. Într-un moment de neatenţie, toată existenţa lor ia o întorsătură dramatică şi, deşi lucrurile par să revină la normal, în acea după-amiază pe care o petrec în compania unei a treia prezenţe, viaţa se vede dintr-o altă perspectivă".

Aceasta este momeala din cârligul cu care HBO vrea să prindă, nu, nu Peștele cel mare, pe acela l-a prins (și dat) deja, ci cât mai mulți spectatori pentru primul lungmetraj semnat de Adrian Sitaru (difuzat în seara asta, de la 9, în premieră).
Vi-l recomand din inimă, ca unul care mă pot lăuda că mă număr printre puținii oameni care i-au văzut aproape toate filmele, inclusiv cele naive & home made din vremea când aspira să intre la IATC/UNATC (până la urmă a făcut facultatea la Universitatea Media).

Și-acum pariul. Inițial am zis că, dacă ar fi să fac un pronostic în orb (și sub tortură) în legătură cu laureatul Palme d'Or de anul acesta, l-aș indica pe Haneke cu al său The White Ribbon. Între timp, citind ce-au mai scris unii și alții despre nivelul competiției, afirm fără emoții că el va fi câștigătorul! Vorbim mâine, mai spre seară.

P.S.1: Filmul lui Porumboiu a fost distins cu premiul FIPRESCI (și mai apoi și cu al juriului). Duble felicitări!
P.S.2: My second choice for Palme d'Or will be Enter the Void (Gaspar Noe did it again!)

Niciun comentariu: