Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

09 iunie 2009

Va fi măcel! Antichrist-ul ajunge în Bucureşti

Filmele de la TIFF vin la Bucureşti. Mă rog, nu chiar toate, doar alea premiate sau controversate. Aşadar, timp de opt zile (10-18 iunie), la MŢR (Muzeul Ţăranului Român pentru neiniţiaţi), vor fi proiectate 18 pelicule, în sală sau în aer liber, dacă şi vremea e de acord. Nu am regăsit în meniu Poliţist, adjectivul lui Porumboiu, în schimb apar Nord (co-deţinătorul trofeului TIFF - joi 11 iunie, ora 19:00 - proiecţie în sală), Machan (premiul publicului - duminică, 14 iunie, ora 17:00 - proiecţie în sală), Katalin Varga (sâmbătă, 13 iunie, ora 17:00 - proiecţie în sală), Flammen & Citronen (duminică, 14 iunie, ora 19:00 - proiecţie în sală) şi Tandoori Love (duminică, 14 iunie, ora 21:15 - proiecţie în aer liber). Indiscutabil însă, atracţia programului va fi Antichrist-ul lui Lars von Trier, la care anticipez măcelul din titlu, fiindcă organizatorii, în loc să pună în vânzare abonamente, pun bilete - 8 lei - cu 30 de minute înainte de începerea proiecţiei. Vă imaginaţi ce-o să fie vinerea asta, acolo, înainte de ora 19.00, când toată snobilimea va da năvală să cumpere bilete, că deh, e un must see...

În fine, eu doar voiam să fac un anunţ. Decideţi voi dacă vă interesează ceva şi dacă mergeţi. Ţintarul complet e disponibil aici.

P.S.: Pentru a elimina orice urmă de confuzie în legătură cu ce se poate vedea în Bucureşti şi unde, pun link-urile către pagina oficială a TIFF:
- Programul TIFF Bucureşti la Muzeul Ţăranului Român
- Programul TIFF Bucureşti la Elvira Popescu

17 comentarii:

pantacruel spunea...

multam mult domnule pt informatie! e cea mai buna veste pe ziua de azi. desigur, voi fi pe metereze. la baionete! :)
si stiu ca nu va lipsi nici mister dj de acolo. chiar daca zice ca e un "must see" ;)

cinesseur spunea...

la ora asta sunt sigur sută-n mie că nu merg. nu suport genul ăsta de organizare potrivit mai degrabă unei turme, decât unor oameni dornici de a vedea un film. așa că nu merg nici dacă mă invită vintilă mihailesci în persoană (ceea ce, oricum nu se va întâmpla). m-am împăcat și cu ideea de a-ți ceda ție exclusivitatea de a scrie primul despre el ;)

als spunea...

ăăăă... esti SIGUR k e la mtr?! k eu am dat recomandarea in d.v. cum k ar fi la elvira popescu!...

ps eu crek tu esti claustrofob (k si mine), dar festivalurile nu-s facute pt claustrofobi ;)

cinesseur spunea...

poate că e și la e.p., nu am verificat, recunosc, însă în mesajul primit de la MȚR scrie clar că va fi proiectat la ei. de altfel, link-ul pe care l-am pus către programul de-acolo certifică asta.

problema mea e cu mulțimea, fie ea în spațiu închis, fie amplu. o mulțime care se înghesuie să intre la un film, la un concert, la supermarket de sărbători etc. îmi repugnă, îmi provoacă o senzație de rău dublată de un soi de groază a intuiției saltului în timp, undeva la nivel preistoric. de aici și ura mea față de organizatorii care aleg să te umilească indiferent de noblețea cauzei.

pantacruel spunea...

m-ati ametit, domnilor. si eu unde ma mai duc? cred ca ma dedublez si-l trimit pe pantacruel la muzeu, iar eu o iau agale spre elvira.

cinesseur spunea...

deci m-am enervat! ce e cu atâta confuzie? iată linkurile către pagina oficiala a festivalului de unde reiese clar unde le va fi arătat bucureştenilor Antichristul:

http://www.tiff.ro/ro/node/2000 - MŢR

http://www.tiff.ro/ro/node/1999 - Elvira Popescu

deci MŢR! end of story!

als spunea...

of, eu aveam decit la elvira... :(

da nu va mai enervati, dle dj, k e pacat de dvs zau asa! nici eu nu suport les foules, cannes-u e-un cosmar din ac pdv, da nah - un festival e-un festival: nu-ti place, vezi filmele acasa - like playing solitaire with movies ;)

cinesseur spunea...

gata, mi-a trecut... nervii :))

pantacruel spunea...

caldura mare, monsieri! e nervozitat, dar trece repede cu un pahar de bere. garcon, inca trei reci aici! :)

cinesseur spunea...

tu ai ceva cu litera e? mereu o omiţi...

n-ai prefera, totuşi, nişte cocktail-uri în loc de bere ;)?

L'emmerdeur spunea...

uneori am impresia că MŢR-ul s-a transfromat într-un dom al kitschului. şi sin proprie experienţă o spun că în sălile pline la un film pe care chiar doreşti să îl urmăreşti, se găsesc destul de mulţi phone-addicted sau indivizi care confundă filmul cu o comedie americană de duzină. deci, NOT, eu unul nu o să calc muzeul pentru Lars. voi aştepta. :))

cinesseur spunea...

merci, bogdan! this is what I call wisdom.

pantacruel spunea...

daca as fi omis litra d car zici, mru, msajul antrior ar fi sunat asa...

'caldura mar, monsri! nrvozitat, dar trc rpd cu un pahar d br. garcon, inca tri rci aici!'
adica un pahar de brrr si 3 raci. tot un drac! :)

cinesseur spunea...

nici chiar așa, da' în penultimul tău comentariu era un cuvânt "nervozitat" ce părea incomplet (asta în cazul în care nu era vreo licență poetică & personală nesesizată de mine). și nu era prima oară când persecutai vocala asta, d-aia am zis ;)

pantacruel spunea...

asta imi aduce aminte de un francez (parca) care a scris o carte omitand o litera. cred ca era chiar litera 'e'. faceau misto dilematecarii (sau dilematicienii nostri) de respectivul, intrebandu-se cum s-o fi semnat pe coperta, caci sarmanul individ avea in nume cativa de 'e' :)

de fapt este vorba chiar un gen literar (o stupiditate) insa nu imi aduc aminte acum nici cum se numeste nici acest fel de scriere, nici scriitorul, nici romanul.

als spunea...

@ panta: este vba dspr 'la modification', romanul lui georges pErEc (haha).
dar ma-ndoiesc k in d.v. sau dilemateca am fi facut 'misto' de el! noi apreciem literatura, kiar si cind e experimentala :))

ps probl cinefilului ro - ala care a mai ramas & the way i see it - e k tine MUSAI sa vada un film in premiera absoluta. prefera sa stea in picioare, ingramadit pe jos, claie peste gramada oriunde, decit sa-l vada la A DOUA proiectie a 2-a zi, sau peste citeva sapt/luni...
valabil pt lvt, pt porumboiu etc.

da eu zic: mai bine si asa decit public deloc ;)

pantacruel spunea...

als,
merci mult pt declic! ;)
acum sunt convins ca dumneata ai semnat articolul cu pricina din dilemateca. sau era cosasu...?
desi nu conteaza cine era :)