Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

18 iunie 2009

"we can be Heroes, just for one day"

A lucrat cot la cot cu Almodóvar la scenariul pentru Carne tremula. Almodóvar spune despre el că „e o încrucişare fascinantă între Marguerite Duras şi Jim Thompson”. El e Ray Loriga. Scriitor, scenarist şi din când în când, adică o dată la 10 ani, regizor (are două filme la activ: într-unul apare Viggo Mortensen, într-altul Paz Vega şi Leonor Watling - Alicia din Hable con ella). Azi am început să citesc Eroi (Heroes - se scrie la fel şi în spaniolă şi în engleză), un roman de Loriga apărut la Curtea Veche, în colecţia Byblos, coordonată de Adrian Buz. Almodóvar are dreptate când spune că scriitura sa e „fascinantă”! Cartea mi s-a lipit de mână.

Roger that: Happy Birthday, sir!!! În caz că nu e clar despre cine e vorba, găsiţi un portret tulburător aici (ultimele două pasaje).

Good Night, and Good Luck (o cronică atotlămuritoare).

2 comentarii:

pantacruel spunea...

formidabil textul lui a.l.s. merci mister dj.
cred ca am mai zis-o, dar o repet. uneori cronica unui film sau o anecdota, relatare de la un mare festival face mai mult decat intreg festival! :) stiam ca am dreptate ;)

cinesseur spunea...

te paște clasicizarea, mister p. :)