Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

06 iunie 2009

Premiant: Polițist, adjectiv (oooops, I did it again!)

Mai întâi a fost pronosticul pentru Cannes! Punct ochit: Haneke. Punct lovit: Haneke! Acum a venit rândul TIFF-ului. Aș putea să mă specializez în astfel de pariuri/profeții, nu?

Așadar, c
eea ce proroceam zilele trecute, finally happened: filmul lui Corneliu Porumboiu a câștigat trofeul Transilvania (Marele Premiu, adică!). Nu singur, ci împreună cu Nord (regia Rune Denstad Langlo), o peliculă norvegiană al cărei DoP, Philip Øgaard, a luat și premiul pentru imagine. Cu alte cuvinte, e pentru prima oară în istoria TIFF când două producții întrunesc ex-aequo sufragiile juriului. Restul palmaresului e aici (pus într-un târziu, după vreo două ore de așteptare, de parcă am fi încă în epoca Internetului timpuriu!).

Apropo de Internet: transmisia live, în acest mediu, a galei de închidere a fost de toată jena (dacă la început au fost întreruperi și decalaje între sunet și imagine, spre final a crăpat cu totul!). Dar asta era mai mult decât previzibil, având în vedere furnizorul de (anti)servicii la care s-a apelat: UPC România!

5 comentarii:

pantacruel spunea...

pai dupa dezastrul de la oscaruri a iesit soarele si pe bulevardul dumitale :)

djerzinski spunea...

că bine zici, dragă cetitoriule :))

aproape uitasem acea contraperformanță rușinoasă. se pare ca am ceva fler la filmele europene :)

care-i următorul festival, zic!?

als spunea...

film NORVEGIAN ('nord'); tot scandinav carevasazica, da norvegian ;)

cinesseur spunea...

shit, man, I'm in a deep shit! nu o să mă învăț minte niciodată :( mulțumesc încă o dată...

als spunea...

eh, facem si noi, criticacriturile, ce putem :)