Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

15 aprilie 2009

Put the make up back on! Or better not...

Elle francaise pe aprilie iese cu o ediţie de tip "dive nemachiate" ("stars sans fards" e tagline-ul lor). Şi când zic dive, zic Charlotte Rampling, Eva Herzigova, Monica Bellucci sau Sophie Marceau (pe ultimele două le vedeţi mai jos aşa cum vor apărea în revistă), adică doamne cu pedigree, nu botoxate de carton sau photoshopate pe gradient! Provocarea aruncată cititorilor (no gender issue, here!) e străvezie: le preferaţi aşa, ca trezite în zori de zi să pună de-o cafea sau să pregătească odrasla pentru grădiniţă, ori machiate cu bidineaua şi strălucitoare ca un far de locomotivă? Eu ştiu ce aleg şi cu ochii închişi...

Ar mai fi un aspect: cele opt femei, dintre care unele actriţe (cifra poate fi interpretată şi ca o aluzie la minunatul 8 Femmes al lui Francois Ozon) sunt trecute bine de aşa-numita "primă tinereţe". Nu-i frumos să spun tocmai eu, dar Monica "plurabela" Bellucci are 44, iar Sophie Marceau 42. De Charlotte Rampling nu are sens să mai aduc vorba.

P.S.: Mi-a încolţit o idee într-un colţ de creier (cam ca domnului acela care s-a trezit cu o ramurică de brad în plămâni după ce a înghiţit accidental un mugur): de unde ştim că naturaleţea asta nu e confecţionată tot în Photoshop? Aşa cum există opţiuni pentru glossy-sclipicios, există şi pentru lousy-natural... Cruntă dilemă baudrillardiană!

23 de comentarii:

pantacruel spunea...

mi-ai facut pofta de '8 femmes'. si de o gura de ozon! :)

cinesseur spunea...

ce pofte gargantuești vă mistuie, domnule P. :))

verbiaj. spunea...

le prefer nemachiate. aici nu cred ca au fard, sunt doar sulemenite din luminile reflectoarelor, aruncate la fix pe chipul lor naturel.

pantacruel spunea...

adevarat gargantuesti. apropo, taica-miu pare un gargantua veritabil (trupeste)! :))

Anonim spunea...

als: i'm the happiest boy in the world - am un autograf de la 'belluccissima', dat chiar pe poza polaroid pe care i-o facusem la-nceputul conferintei de presa de la cannes... (stiu, vorbesc dspr preistorie, what with the polaroid & all that; but still).

si ce bine k mi-ati amintit de '8 femmes' - un film adorabil! cel mai mult mi-au placut huppert, darrieux, sagnier, ardant, deneuve... ma rog, aproape toata distributia ;)

pantacruel spunea...

als,
autograf de la monica bellucci, zici???
hmm... eu am unul de la alex ferguson si altul de la fabio capello. nu se compara cu preafrumoasa, dar, totusi, vrei sa facem schimb? ;)

pantacruel spunea...

era sa uit. si unul de la marco van basten pe tricou! dar asta e nepretuit :)

Anonim spunea...

deci: se porneste de la faptul (evident) k autograful de la bellucci este priceless - deci nu poate face obiectul unui troc;
doi: CHIAR DACA ar face (obiectul unui troc), NU ar fi cu un (presupun) fotbalist; nici cu 2; nici cu 3 - si tot asa, pina la 11; (nu, nici macar cu van basten - singurul de care am auzit, btw! :) ): monica este INcomparabila & INtrocabila, iar ideea k as putea-o 'da la schimb' pe o echipa de fotbalisti... cum sa zic: i'm not that naive - or THAT perverse! ;))

pantacruel spunea...

ma dezamagesti als!
dar te iert, pentru ca nu stii ce spui! :))

monica este, intr-adevar, INcomparabila & INtrocabila. dumneata poti face rost la orice ora si orice festival de un autograf cu dansa.
alex ferguson (celebrul antrenor), in schimb, este un vin f f f vechi si rar. ti-ar trebui o armata de samurai si de maimute ca sa pui mana pe un astfel de suvenir!

cu alte cuvinte ar fi fost un schimb reciproc avantajos! :p

(apropo, daca nu ma crezi, iti poate confirma insusi gazda acestui blog, mister dj, echitatea trocului de care vorbeam... ;)

pantacruel spunea...

mai corect spus... "insasi gazda" ;)

oricum, era doar o glumita pantacruelica. sper ca nu am enervat prea multa lume :)

Anonim spunea...

pai cum sa dau eu ceva care are, pt mine, o inestimabila valoare sentimentala, pt un antrenor de care n-am auzit si care poate avea cel mult o valoare materiala?! ia gindeste-te! :)

cinesseur spunea...

pe mine sigur nu m-ai enervat! dimpotrivă, ping-pong-ul vostru, în care nu avea rost să intervin, m-a amuzat absolut! ba cred că am și râs la replica lui als (cea cu naivitate vs. perversitate).

@als: nu sunt convins că ai vreo scuză că încă nu ai auzit de Sir Alex Ferguson :))) Într-un anume fel, omul ăsta e echivalentul lui Frankenheimer în film...

Cât despre polaroidul ăla, în astfel de condiții precum cele în care ai pozat-o tu pe Bellucci, face cât douăzeci de digitale (compacte sau nu). Da' schimbul nici eu nu l-aș face, hihihi....

pantacruel spunea...

bine fratilor, mai fac o ultima propunere (de nerefuzat!) :)

autograf tudor caranfil (de pe vremea cand realiza 'varstele peliculei'!!) + autograf horatiu malaele (pe poza de la 'marea lehamite') + colectie surprize tipi tip (!!!)
ia (mai) gandeste-te! :p

Anonim spunea...

sorry, deci NU: eu pe monica nu o dau si pace! k e scrisu ei de mina ei & e k o bucatica din ea...

m-as putea razgindi eventual la holly hunter (daca o mai gasesc & daca te intereseaza), morgan freeman (sa vad daca-l mai am...), da nici monica, nici uma: NIET! :)

ps iar de la mosh caranfil am si eu, mersi, & as putea face rost si de la malaele (k n-am scris dspr 'nunta (lui) muta', lol), asa k voila...

djerzinski spunea...

acuma întrebarea ar fi da' de ce nu ai scris despre "nunta" mălăeliană? mai ales că începe bine, cu filmări din mână a la Paul Greengrass :))))

pantacruel spunea...

ok. holly hunter + morgan freeman pentru autograf octavian paller pe coperta.

pentru "dedicatie nichita stanescu (pe o carte gasita la pret redus) la pachet cu 'iscalitura' mircea cartarescu" astept un... al pacino :)

Anonim spunea...

dar NU vreau autograf octavian paler!
(am eu autograf de la julien green, totusi... ;P)

Anonim spunea...

l.e.: pardon, am vrut sa zic 'scrisoare' - nu doar autograf

pantacruel spunea...

hmmm...

djerzinski spunea...

să înțeleg că s-a ajuns într-un punct mort cu negocierea :))))

eu am autograf de la pascal bruckner pe ultima carte lansată personal în românia (prin 2005, cred, la institutul francez). acum îmi aduc aminte că de la paler și eu aveam un autograf, din perioada în care făcea emisiuni cu exarhu la protv! zic aveam fiindcă nu-l mai găsesc ceea ce înseamnă că l-am pierdut! mă rog, nu țineam morțiș la el...

am zis să zic și eu en passant despre subiectul ăsta ;)

pantacruel spunea...

all's well that ends well... iar monica ramane la vincent cassel. unde-i este locul! :p

als spunea...

well -
la cassel,
cit o mai sta cu el ;)

ps paler a facut emisiuni cu exarhu?! asta kiar nu-mi amintesc...

djerzinski spunea...

se întâmpla prin '97! nu mai țin nici eu minte numele emisiunii, dar am văzut câteva ediții, una chiar live, la cluj, unde eram pe-atunci! show-ul nu a durat mult pe motive de incompatibilitate de caracter și lipsă de chimie între cei doi.