Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

05 aprilie 2009

În ce film ați vedea scena următoare (sau cum ați continua povestea)?

Am găsit într-un ziar de ieri o știre de care aș putea lega liniștit arhicunoscuta și tocita etichetă "viața bate filmul". Lead-ul relatării e următorul: o tânără*, îmbrăcată doar în cămaşă de noapte, şi-a lăsat maşina parcată pe banda de urgenţă a autostrăzii A1, Bucureşti - Piteşti şi a plecat să culeagă flori pentru mormântul tatălui ei, mort cu câţiva ani în urmă.

Detaliile (motivația fetei, outfit-ul ei) și forța de sugestie a acestui incident constituie, din punctul meu de vedere, o premisă suficient de puternică pentru a "vedea" întâmplarea într-un film. Făcut deja - caz în care ar intra la deleted scenes sau în versiunea director's cut/redux - sau într-unul care s-ar putea face plecând de-aici. Acum, ce vreau de la voi (rămâne ca și voi să vreți) e să indicați o peliculă în care ar putea fi integrată această scenă (eventual să argumentați succint decizia). Evident, pentru cei care se încumetă, există și posibilitatea de a agrega/dezvolta/continua/încâlci/descâlci - synoptic - povestea. Doar imaginație și răbdare vă trebuie!

La o primă interogare, filmul în care aș introduce eu secvența de mai sus e Mulholland Dr.

* fata a fost găsită de Poliție și internată ulterior într-un spital

2 comentarii:

algernon spunea...

dont wanna be picky, dar cum le ceri ceva mai complicat, cum dispar de pe-aici.

filmul in care as pune eu secventa aia e 21 Grams, adaptata insa la personajul jucat de Naomi Watts.

Anonim spunea...

Intr-un viitor episod din serialul 24. Kim Bauer are toate datele in acest sens ;)