Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

31 iulie 2010

Link me up before I go-go

"(...) Publicul românesc (vorbesc despre consumatorul mediu, nu despre cinefili - care formează o nișă discretă) nu vrea să vadă "filme de autor", ci filme de gen. (...) A fost formatat de televiziune (unde se mai consumă atîta televiziune ca la noi?! cred că nici în Italia!) să guste numai ceva ce n-are nicio legătură cu cinema-ul (poate doar faptul că joacă actori) - niște produse de serie interșanjabile, jetabile și imediat-uitabile. Niște surogate de "vacanță", hedoniste & evazioniste. Dacă toți românii ar avea computer, ar juca jocuri pe computer.

Puiu e tipul genialoid: neliniștit, incomod, zburlit, în război cu toată lumea, dar și cu el însuși (am scris o dată că Puiu e cel mai mare dușman al lui și că mă tem să nu rămînă singurul lui prieten) - un fel de Daneliuc.

Cu Puiu este inutil să te cerți pe filme - te dovedește prin simpla înverșunare cu care-și susține o părere pînă-n pînzele albe. E de neîmblînzit și neobosit - un fel de stalker al argumentelor."

Go here for the rest of it!