Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

26 mai 2012

Articol PartyTIFF (1)

În esenţă, sub acest titlu veţi găsi un miniserial (ritmul de apariţie până pe 1 iunie va fi zilnic sau cel puţin aşa îmi propun) dedicat unor filme incluse în feluritele sertare ale TIFF-ului (nu pun link tocmai pentru a se înţelege foarte clar că fac propagandă filmelor, nu festivalului, care, în opinia mea, începe să sufere de acromegalie). Aşadar, voi publica una, alta (în principiu, lucruri care să surprindă esenţa) despre acele producţii care merită să fie văzute fie pentru că valoarea lor le transformă în evenimente în sine, fie pentru că au acel quelque chose care le face (in)dezirabile.

Primul la care mă voi referi e Bestiaire. E proaspăt (2012), e regizat de Denis Côté, a avut premiera la Berlin, iar la TIFF va fi proiectat în secţiunea Fără limite. Rândurile de mai jos sunt extrase dintr-o corespondenţă letiţian-berlineză cu valenţe, iată,  vizionare:

„Bestiaire e un film aproape mut, un film cu animale sau, mai mult, un film despre un public care se uită la un film cu animale. Şi după ce vezi un bivol care se uită la tine timp de două minute sau un struţ care îşi vede de treaba lui în ogradă, pui filmul dinainte într-o lumină şi mai comică, pentru că personajele din Toată lumea din familia noastră se tot acuză reciproc că se poartă ca nişte animale.”

P.S.: Căutarea corespondenţilor pentru TIFF continuă. Vorba cântecului: vă mai aştept şi mai sper :))