Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

16 octombrie 2010

Hai, că-i aproape gata!

După "evenimentul jurnalistic al anului" (așa cum a fost marketat de autorii săi!), în România va urma ceea ce va fi numit, cel mai probabil, evenimentul cinematografic al anului: proiecția Enter the Void* (îmi place mai mult titlul în franceză, Soudain le vide, în primul rând pentru că mă trimite la René Thom și a sa "teorie a catastrofelor" și-apoi la... Saussure). Cu tot respectul, dar titlul internațional rezonează periculos cu Touching the Void. Nu pentru că acesta din urmă ar fi vreo catastrofă, ba dimpotrivă, e de toată isprava, ci pentru că s(t)imulează confuzia. Pe care nici unul dintre cele două nu o merită!

În fine, dincolo de aceste sumare și nesemnificative considerații, vreau să anunț că mai spre seară, cred că undeva în jur de 6-7, va urma restul. Adică un review ciness-euristic pentru un film pe care prietenul meu James Cameron ar trebui să-l vadă cu mandat de aducere! Gata, că deja am spus prea mult.
................................................................................

*Duminică, 17 octombrie, ora 19.00, respectiv marți, 19 octombrie, ora 12.00, ambele la Studio. A doua proiecție va fi urmată de un jam session cu întrebări din public pentru Gaspar Noé, în rândurile cărui public nu voi fi (asta dacă era cineva curios!). Prietenii știu de ce ;)