Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

07 ianuarie 2011

CineQuiz (ianuarie): 0-0

Acesta este un anunț de neatribuire a vreunui premiu. De unde reiese că a fost încă o ediție fără câștigători sau o ediție fără nici un răspuns corect. De fapt, fără nici un fel de răspuns, dacă scot din calcul comentariul haios al lui dedulea (pe care am decis să-l răsplătesc pentru spontaneitate și umor).

Dacă ar fi fost să fie, aceste filme ar fi trebuit indicate:

1. I girasoli (dir. Vittorio de Sica, 1970)
2. I Hired a Contract Killer (dir. Aki Kaurismäki, 1990)
3. Tropical Fish (dir. Chen Yu-Hsun, 1995)


Impresia mea e că regula "2 din 3" vă încurcă teribil. O să mă gândesc și la altă formulă. Nu pentru a coborî gradul de dificultate, desigur, ci pentru a vă da un imbold să trageți mai mult la poartă, fie și wide off the mark. Până în februarie mai e ceva vreme, așa că ne relaxăm, gândim problema și facem să fie bine (vorba lui Nea Matei). Vă mulțumesc tuturor pentru interes și participare (un fel de).

P.S.: Pornind de la Aki și de la amintiri diagonale: pe vremea când se potcoveau puricii cu nouăzeci și nouă ocale de fier și blogurile mele aveau comentariile activate (nu insistați, nu voi reveni asupra deciziei!) aveam un vizitator ce-și spunea Aky. Opiniile acelei persoane aveau un farmec aparte, de la conținut la formă. Veneau parcă din altă lume, dintr-un Shangri-La sau poate Spectre, ca să rămân pe teritoriu cinematografic. Uneori, le simt lipsa. Dar asta nu-mi va schimba optica legată de blogging-ul autist.