Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

28 decembrie 2012

Zeitgeist 2012>>> A subliminal cinesseuric year in review

 Courtesy of Panta Claus (Kudos!)

Era aşa o linişte pe-aici că mi se părea c-aud cum se izbesc de header razele de lună (sau de soare)! N-aş fi tulburat-o pentru nimic în lume, dar s-a întâmplat ca Monsieur Panta C. să termine de-acum tradiţionalul review anual al acestui blog, întreprindere voluntară care, conform propriilor mărturisiri, s-a dovedit a fi mai dificilă decât credea. Multe imagini, cică! N-a zis ignobilul şi infamul prea! Atât i-ar fi trebuit...

Aşa că după ce a pus cap la cap toată marfa, i-a dat şi nume. I-a spus simplu, pe şleau şi pe înţelesul tuturor: 2012: A subliminal cinesseuric year in review. Un fel de concentrat senzorial de vreo două minute şi ceva, bombardament retinian ce l-ar face invidios pe monteurul lui Michael Bay (şi pe Gaspar Noe, de asemenea!). Îl postez cu gândul mai ales la cei care nimeresc pe Cinesseur din întâmplare (sau din greşeală?) şi n-au vreme să citească, precum şi la cei care au pierdut diverse posturi şi au ideea (sinucigaşă) de a recupera. Pentru ceilalţi este sau mi-ar plăcea să fie ceea ce înseamnă şi pentru mine: un ghem de senzaţii şi de rememorări pe repede înainte (aşa cum îi stă bine veacului acesta şi nouă deopotrivă). 

În rest, voie bună şi noroc!