Hello, strangers!

Hello, stranger...

This is a private (from time to time) blog for my cinematic obsessions and scintillating (one-sided) reflections about movies. Feel yourself at home!

28 august 2013

„I want to ride my bicycle...”/La Vuelta (2) [Who's the boy riding the bike?]

Update (20.00)


Oricât de greu ar părea de crezut, răspunsul acesta e: Tony Scott. Filmul se numeşte Boy and Bicycle şi marchează debutul fratelui său în cinema. Tony s-a sinucis în august (19), anul trecut, Ridley continuă, următorul său film fiind The Counselor, un lungmetraj plin de staruri (Diaz, Cruz, Bardem, Pitt şi Fassbender) pe un scenariu scris de Cormac McCarthy.

Trebuie să mai spun că a existat cineva care a indicat, pe fb, răspunsul corect. Numele său este Alex Istudor. Toată stima, cum spuneam!
********************************************

E primul său scurtmetraj (apropo, nu înţeleg de ce unii pun cratimă între scurt şi metraj din moment ce DOOM-ul îi stabileşte clar ortografia, chestiune valabilă şi pentru lungmetraj), dar nu am să-i dau numele. Aparţine unui regizor celebrissim, dar nu îi spun numele. După cum nu voi spune nici numele biciclistului pornit să exploreze laturile obscure ale unui banal oraş britanic (Hartlepool), într-un cine-voiaj de o naivitate adorabilă influenţat de mari cineaşti ai vremii (anul apariţiei este 1956).

Cronologic vorbind, avea să fie primul său rol(işor), dar nu ca actor va ajunge şi el faimos, ci tot ca regizor. E adevărat, spre deosebire de filmele celui care l-a distribuit aici prima oară, producţiile sale au (avut) o pronunţată tentă comercială (dar asta nu înseamnă că erau şi slabe).

Despre acest prim film din carieră, autorul declara următoarele:

Dezlegarea micii şarade (film, autor, actor) va veni mai târziu. Pe blog şi pe fb. Dacă vor fi unii care să mi-o înainte, cu atât mai bine. Au de pe acum, toată stima cinefilă de care sunt capabil. Ideal ar fi să nu intre şi google search în combinaţie, dar pe de altă parte pot înţelege tentaţia. A nu se înţelege că o încurajez...